Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

CSÉSZEALJAK A STADIONOK FELETT

2014. június 20. - Prusi

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szemtanúk ezrei látták a nagyvárosok egén felbukkanó repülő csészealjakat, amelyek érdeklődését láthatóan a különböző sportlétesítmények és versenyek sem kerülik el. A stadionok felett megjelenő UFO-k időnként nem csupán a szurkolók, hanem a játékosok figyelmét is elterelik, de arra is akadt már példa, hogy az idegenek egy kihalt sportpálya kellős közepén landoltak.

20140620_illusztracio_1.jpg

Hatvan évvel ezelőtt, 1954. október 24-én 14 óra 20 perckor egész Firenzét ámulatba ejtette, amikor több mint húsz azonosítatlan repülő tárgy jelent meg a város egén, és alakzatban repülve, nagy sebességgel haladt északnyugatról délkeleti irányba, Cascinétól Rovezzano felé. Eközben a városi stadionban kezdetét vette a Fiorentina–Pistoiese futballmérkőzés. Éppen elkezdődött a második félidő, amikor sort került a csoportos UFO-észlelésre: a közönség, a focisták és a techikai személyzet tizenegy percen át csodálhatta a repülő tárgyak különleges felvonulását. Akrobatikus mutatványok, cikázó átrepülések és váratlan gyorsulások döbbentették és ijesztették meg a jelenlévőket olyannyira, hogy a játékvezető felfüggesztette a mérkőzést.

A brazíliai Rio de Janeiro közelében fekvő Campos egén 1972. július 24-én egy legalább 300 méter hosszú „anyahajóból” kiváló hét kisebb UFO száguldott keresztül. A megdöbbentő égi látványosságot mintegy kétezren látták, mivel az esemény miatt a városi stadionban zajló labdarúgó-mérkőzést is félbe kellett szakítani. Az Előre című erdélyi napilap 1972. július 29-i száma így tudósított a rendkívüli eseményről: „A brazil hírügynökség jelentette, hogy Rio de Janeirótól 130 mérföldre északra egy kisvárosban a minap félbeszakadt egy labdarúgó-mérkőzés, a magasban ugyanis repülő csészealjak jelentek meg. A mérkőzés kétezer főnyi közönségének figyelmét elvonta a nyolc ismeretlen eredetű tárgy. Sokan közülük – különböző életkorúak és más-más foglalkozásúak – kijelentették, hogy a csészealjak zajtalanul repültek, szinte úsztak a levegőben, és narancssárga fényt bocsátottak ki. Az egyik jelenlévő, Benedito Rubens ügyvéd elmondta, hogy a lelátók közönsége talpra ugrott, úgy követte a fénylőn tovasikló tárgyakat, a játékosok abbahagyták a mérkőzést, a rádióállomások sportriporterei, akik a mérkőzést közvetítették, a csészealjak megjelenéséről kezdtek beszélni, ecsetelve hallgatóiknak az eléjük táruló látványt. Az ügyvéd szerint a repülő tárgyak nagy magasságban haladtak, ennek ellenére világosan látható volt, hogy közülük hét egy vezérgépet követett. Útjukat kelet-nyugati irányban folytatták. Amikor átrepültek a stadion felett, 22 óra 30 perc volt az idő. Előző este repülő csészealjakat – talán ugyanazokat – látták a Riótól 250 mérföldre északra lévő Vitoria helységben is.”

A spanyol főváros, Madrid egyik futballstadionja felett 1968. szeptember 12-én jelent meg egy azonosítatlan repülő tárgy, amely több ezer néző figyelmét vonta magára. 1981. január 13-án az arizonai Morenci város felett szállt el egy hatalmas, bumeráng formájú űrhajó, amely a helyi középiskola sportpályáján gyakorlatozó száz diák figyelmét is felkeltette. Legutóbb 2006. október 1-jén az ausztráliai Sydney külvárosi stadionjában összegyűlt nézőközönséget sokkolta egy rendkívül látványos repülő objektum felbukkanása. Az igen lassan haladó vörösessárga fényjelenség útját egy amatőr filmes is megörökítette.

20140620_illusztracio_2.jpg

A közel 40 ezer tagot számláló kínai UFO-kutató szervezet, a CUFORO (Chinese UFO Research Organization) az elmúlt évtizedekben számos olyan esetet dokumentált, amelyet több ezer szemtanú támasztott alá egybehangzóan. 1965. augusztus 8-án a kínai főváros egén tízezrek szeme láttára száguldott át két hatalmas, fényesen csillogó repülő csészealj. 1967. július 14-én Peking egyik elővárosának légterében ismét több ezren gyönyörködtek egy gömb alakú UFO pulzáló fényeiben és fantasztikus technikai manővereiben.

A földönkívüli látogatók persze nem csupán a kiemelkedő események idején jelennek meg a sportlétesítmények környékén. Az olaszországi Milánóban 1954. október 28-án éjjel egy szemtanú arra figyelt fel, hogy erős fény szűrődik ki egy ritkán használt sportpálya magas deszkakerítése mögül. Az illetőben felébredt a kíváncsiság, és belesett a palánk mögé, ahol – legnagyobb megdöbbenésére – egy vakítóan csillogó tárgy körül tevékenykedő alacsony lényeket pillantott meg. Kisvártatva harmincnál is több érdeklődő verődött össze a helyszínen, és a kerítésnél leskelődve figyelték az idegeneket. A bátrabbak végül felfeszítették a kaput, és az emberek benyomultak a sportpályára. A kis lények erre gyorsan visszaszálltak a járműbe, amely zúgva felemelkedett, és nyomtalanul eltűnt az éjszakai égbolton.

1996. szeptember 16-án egy 62 éves izraeli férfi vált nem mindennapi eltérítés áldozatává. Uri Sakhovot – regressziós hipnózisban tett vallomása alapján – alig egy méter magas, vékony testalkatú idegenek rabolták el, és különböző fájdalmas vizsgálatoknak vetették alá, majd arcát különös, sárga színű porral kenték be. A férfi a názáreti futballstadion közepén tért magához, és azonnal kórházba sietett, ahol eltávolították az arcára rakódott réteget. A később elvégzett laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a titokzatos anyagot részben földi körülmények között előállíthatatlan fémek alkották.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2008. JÚNIUSI SZÁMÁBAN

süti beállítások módosítása