Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

MILLIÁRDOKAT HOZÓ MEGÉRZÉS

2014. június 22. - Prusi

Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a titokzatos „hatodik érzék” az üzleti élet szereplőinek mindennapjaiban is kiemelkedő jelentőséggel bír. Egyes üzletemberek – köztük világhírű vállalatok alapítói, iparmágnások, cégtulajdonosok és részvényesek – nem is tagadják, hogy különleges képességeik segítségével, intuíció alapján hozzák meg a józan észnek és értelemnek gyakran ellentmondó döntéseiket, amelyeknek köszönhetően évről évre nagyobb sikert és hatalmas nyereséget könyvelhetnek el.

20140622_illusztracio_1.jpg

Tovább

CSÉSZEALJAK A STADIONOK FELETT

2014. június 20. - Prusi

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szemtanúk ezrei látták a nagyvárosok egén felbukkanó repülő csészealjakat, amelyek érdeklődését láthatóan a különböző sportlétesítmények és versenyek sem kerülik el. A stadionok felett megjelenő UFO-k időnként nem csupán a szurkolók, hanem a játékosok figyelmét is elterelik, de arra is akadt már példa, hogy az idegenek egy kihalt sportpálya kellős közepén landoltak.

20140620_illusztracio_1.jpg

Tovább

AZ UTOLSÓ SZOVJET KATONA MAGYARORSZÁGON

2014. június 19. - Prusi

Huszonhárom évvel ezelőtt, 1991. június 19-én hagyta el – Silov altábornagy személyében – az utolsó szovjet katona Magyarország területét, ezzel hazánk visszaszerezte teljes szuverenitását. A szovjet hadsereg kivonásával 1944. március 19-e után először fordult elő, hogy nem állomásozott idegen fegyveres erő a magyar határokon belül – olvasható a Rubicon visszatekintésében.

20140619_illusztracio.jpg

1991. JÚNIUS 19-ÉN 15:01-KOR UTOLSÓKÉNT VIKTOR SILOV ALTÁBORNAGY LÉPTE ÁT A SZOVJET–MAGYAR HATÁRT ZÁHONYNÁL. FOTÓ: KLEB ATTILA, MTI

Tovább

AZ ÚJRATEMETÉS 25. ÉVFORDULÓJA

2014. június 16. - Prusi

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. június 16-án több százezer ember volt kíváncsi, hogy ravatalozzák fel és temetik újra Budapesten Nagy Imrét és társait. A szertartás, amit Kádár is megélt, a rendszerváltás egyik legemlékezetesebb eseménye volt, a szocialista korszak végének jelképe. De még ennél is jelképszerűbb, hogy a kivégzettek ítéletét Kádár János halálának napján helyezték hatályon kívül „bűncselekmény hiányában”, a Hősök terén pedig egy fiatal politikus, Orbán Viktor karrierje látványosan elstartolt – olvasható az Index összefoglalójában.

20140616_illusztracio_1.jpg

A TEMETÉSI MENET A HŐSÖK TERÉRŐL A TEMETŐBE INDUL.
FOTÓ: KLEB ATTILA, MTI

Tovább

BUDAPESTI FORGÁCSOK X.

2014. június 16. - Prusi

EGY FIATAL ÍRÓNŐ HALÁLA

bp_forgacs_20140616.JPGA Farkasréti temető felső részének 15. parcellája első sorában egész alakos dombormű állít emléket egy – még a kőszobron is jól kivehető – finom arcú, karcsú nőalaknak. A felirat szerint itt nyugszik Keréky Anna Mária írónő (1911. szeptember 1. – 1934. november 15.). A sírt maguktól növő bokrok részben beborították. Kíváncsivá tett, ezért utánanéztem, ki volt ez a fiatal író, akiről semmit nem tudtam.

Az írók és könyveik biztos lelőhelye az Országos Széchényi Könyvtár. Az informatikai lehetőség nagyon megkönnyíti a kutató életét, hiszen – ha van gép – otthon is kényelmesen megnézhetjük a katalógust. Ezt tettem, és két könyvcímet találtam: „Egy férfi, aki nem akar” és „Házasság nem fontos”.

Két regény, két lehetőség az ismeretek bővítésére. De természetesen az internet böngészésével újabb információk megismerésére is nyílt alkalom, és talán összeállt a történet.

Tovább
süti beállítások módosítása