Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

IDEGENEK ELLEN BIZTOSÍTVA

2014. július 20. - Prusi

Önnek mennyit fizetne a biztosítója, ha egy súlyos baleset után hetekig tartó kórházi kezelésre szorulna? Mekkora összeget kapna viharban megrongálódott családi háza felújításához, vagy éppen a gépkocsijában keletkezett károk kijavítására? Néhány tíz-, esetleg százezer forintot? Gondolt már arra, hogy mennyivel jobban járhat, ha idegen lények által elkövetett emberrablás esetére is biztosítja magát?

20140720_illusztracio_1.jpg

Első hallásra megdöbbentő, de igaz: világszerte egyre több társaság kínál biztosítást azoknak, akik szellemek, kísértetek vagy földönkívüliek támadásától félnek, esetleg attól tartanak, hogy vámpírrá vagy farkasemberré változnak. Az elmúlt években több ezer ilyen szerződést kötöttek, és számos alkalommal csillagászati összegű kártérítéseket utaltak át az eltérítetteknek!

A mai napig rekordnak számító összeget, több mint félmilliárd forintnak (!) megfelelő angol fontot 1997-ben egy brit biztosítótársaság fizette ki annak a kliensének, aki idegenek által elkövetett emberrablás ellen biztosította magát. A társaság igazgatója szerint azért hagyták jóvá az összeget, mert „cáfolhatatlan bizonyítékok” kerültek birtokukba arra vonatkozóan, hogy az esemény valóban bekövetkezett. A 23 éves Joseph Carpenter 1995-ben kötött biztosítást a földönkívüliek támadása ellen. Elmondása szerint alig egy évvel később, 1996. november 14-én éjjel a wiltshire-i katonai támaszpont közelében egy idegen űrhajó szippantotta magába, és utasai órákon át fogságban tartották. A légierő az említett időben egy megmagyarázhatatlan fényjelenséget tapasztalt, amelyről hivatalos jelentést is közreadott, így a fiatalember bejelentését valósnak fogadták el.

20140720_illusztracio_2.jpg

Egy másik brit ügynökség 30 millió forintot hajlandó fizetni a hozzátartozóknak, ha ügyfelük halálát idegen lények vagy szellemek okoznák. Akik csak lelki sérüléseket szenvednek, azoknak természetesen kevesebbel kell beérniük. A legmagasabb összeget egy olyan áldozat családjának utalták, aki a lépcsőház korlátján keresztül a mélybe zuhant. A biztosító külső szakértői cége egyértelműen bebizonyította, hogy a hölgy haláláért egy szellem tehető felelőssé. A társaság emellett akár 300 millió forintot is kifizet annak az ügyfélnek, aki orvosi bizonyítékokkal támasztja alá, hogy rendszeresen vámpírrá vagy farkasemberré változik. Erre ugyan még nem akadt példa, mégis több ezren biztosították be magukat a szörnyű eshetőség ellen.

Ennél is magasabb összeg, 1,5 milliárd forintnak megfelelő dollár kifizetését vállalja egy floridai székhelyű társaság abban az esetben, ha ügyfelük hitelt érdemlően igazolni tudja az elrablás és a visszatérés tényét. Az általuk kínált biztosítás teljes titoktartás mellett garantálja a megfelelő orvosi és pszichiátriai kezelést, ráadásul kétszeres kártérítést ígér arra az esetre, ha a találkozás eredményeként hibrid gyermek látna napvilágot.

20140720_illusztracio_3.jpg

Az eltérítések „hitelt érdemlő” bizonyítása természetesen nem éppen egyszerű feladat. A Los Angeles-ben élő Barry Hawtoon például azért indított pert egy biztosítótársaság ellen, mert úgy érezte, becsapták. „Rendszeresen elrabolnak az idegenek, emiatt az elmúlt időszakban idegileg kikészültem, és elvesztettem a munkámat is. A biztosító ennek ellenére nem fizet, mert nem tudom igazolni, hogy mindez az UFO-k miatt történt.” Ben Sutton, a cég vezetője azonban nem fél a pertől: „Ügyfelünk azt állít, amit akar, de amint bizonyítani tudja azt, hogy valóban a földönkívüliek miatt szorult orvosi kezelésre, azonnal átutaljuk számlájára azt az összeget, amely a biztosítás szerint megilleti.”

A hasonlóan kellemetlen helyzetbe került biztosítottak számára kínál jogi segítséget Jens Lorek német ügyvéd. A Drezdában élő jogász szerint az idegenek által elrabolt személyeknek egyenesen az államhoz kellene segítségért fordulniuk, hiszen az nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje állampolgárait az űrbéli látogatókkal szemben. A 43 éves férfi egyre több ügyféllel büszkélkedhet, és gyanítható, hogy még nyugdíjas éveiben is bőven akad majd munkája.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2008. SZEPTEMBERI SZÁMÁBAN

süti beállítások módosítása