Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

MILLIÁRDOKAT HOZÓ MEGÉRZÉS

Prusi 2014.06.22. 08:18

Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a titokzatos „hatodik érzék” az üzleti élet szereplőinek mindennapjaiban is kiemelkedő jelentőséggel bír. Egyes üzletemberek – köztük világhírű vállalatok alapítói, iparmágnások, cégtulajdonosok és részvényesek – nem is tagadják, hogy különleges képességeik segítségével, intuíció alapján hozzák meg a józan észnek és értelemnek gyakran ellentmondó döntéseiket, amelyeknek köszönhetően évről évre nagyobb sikert és hatalmas nyereséget könyvelhetnek el.

20140622_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

CSÉSZEALJAK A STADIONOK FELETT

Prusi 2014.06.20. 19:15

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szemtanúk ezrei látták a nagyvárosok egén felbukkanó repülő csészealjakat, amelyek érdeklődését láthatóan a különböző sportlétesítmények és versenyek sem kerülik el. A stadionok felett megjelenő UFO-k időnként nem csupán a szurkolók, hanem a játékosok figyelmét is elterelik, de arra is akadt már példa, hogy az idegenek egy kihalt sportpálya kellős közepén landoltak.

20140620_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

AZ UTOLSÓ SZOVJET KATONA MAGYARORSZÁGON

Prusi 2014.06.19. 14:12

Huszonhárom évvel ezelőtt, 1991. június 19-én hagyta el – Silov altábornagy személyében – az utolsó szovjet katona Magyarország területét, ezzel hazánk visszaszerezte teljes szuverenitását. A szovjet hadsereg kivonásával 1944. március 19-e után először fordult elő, hogy nem állomásozott idegen fegyveres erő a magyar határokon belül – olvasható a Rubicon visszatekintésében.

20140619_illusztracio.jpg

1991. JÚNIUS 19-ÉN 15:01-KOR UTOLSÓKÉNT VIKTOR SILOV ALTÁBORNAGY LÉPTE ÁT A SZOVJET–MAGYAR HATÁRT ZÁHONYNÁL. FOTÓ: KLEB ATTILA, MTI

Címkék: Retrospektív

AZ ÚJRATEMETÉS 25. ÉVFORDULÓJA

Prusi 2014.06.16. 15:17

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. június 16-án több százezer ember volt kíváncsi, hogy ravatalozzák fel és temetik újra Budapesten Nagy Imrét és társait. A szertartás, amit Kádár is megélt, a rendszerváltás egyik legemlékezetesebb eseménye volt, a szocialista korszak végének jelképe. De még ennél is jelképszerűbb, hogy a kivégzettek ítéletét Kádár János halálának napján helyezték hatályon kívül „bűncselekmény hiányában”, a Hősök terén pedig egy fiatal politikus, Orbán Viktor karrierje látványosan elstartolt – olvasható az Index összefoglalójában.

20140616_illusztracio_1.jpg

A TEMETÉSI MENET A HŐSÖK TERÉRŐL A TEMETŐBE INDUL.
FOTÓ: KLEB ATTILA, MTI

Címkék: Retrospektív

BUDAPESTI FORGÁCSOK X.

Prusi 2014.06.16. 15:13

EGY FIATAL ÍRÓNŐ HALÁLA

bp_forgacs_20140616.JPGA Farkasréti temető felső részének 15. parcellája első sorában egész alakos dombormű állít emléket egy – még a kőszobron is jól kivehető – finom arcú, karcsú nőalaknak. A felirat szerint itt nyugszik Keréky Anna Mária írónő (1911. szeptember 1. – 1934. november 15.). A sírt maguktól növő bokrok részben beborították. Kíváncsivá tett, ezért utánanéztem, ki volt ez a fiatal író, akiről semmit nem tudtam.

Az írók és könyveik biztos lelőhelye az Országos Széchényi Könyvtár. Az informatikai lehetőség nagyon megkönnyíti a kutató életét, hiszen – ha van gép – otthon is kényelmesen megnézhetjük a katalógust. Ezt tettem, és két könyvcímet találtam: „Egy férfi, aki nem akar” és „Házasság nem fontos”.

Két regény, két lehetőség az ismeretek bővítésére. De természetesen az internet böngészésével újabb információk megismerésére is nyílt alkalom, és talán összeállt a történet.

Címkék: Nagybátyám írásai

süti beállítások módosítása