Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

ÖSSZEESKÜVÉSEKTŐL A HISZÉKENYSÉGIG

2013. november 21. - Prusi

Érdekes és aktuális összefoglaló írás jelent meg egy elsősorban jogi kérdésekkel foglalkozó honlapon „Támad a Mars?” címmel. „Napjaink válságokkal terhelt világának problémáit egyre többen varrják a földönkívüliek nyakába. Idén magasabb fokozatra kapcsoltak az UFO-kutatók, s tevékenységükhöz nem várt magas szintű támogatást kaptak Kanada egykori védelmi miniszterétől. Korunk legdivatosabb összeesküvés-elméletei tudományos köntösben hódítanak az arra fogékonyak körében” – írja a szerző, Szőnyi Szilárd, akinek írását változtatás nélkül közöljük.

20131121_illusztracio_1.jpg

Huszonnégy órás UFO-megfigyelőszolgálatot finanszíroz Rihanna, a barbadosi származású popsztár – repítette világgá a hírt szeptemberben a bulvársajtó. Az énekesnő ugyanis megszállottan hisz abban, hogy földönkívüli civilizációk képviselői évezredek óta látogatják a Földet, és most a maga eszközeivel akar bizonyítékot szerezni a létezésükre. A popdíva ezért éjjel-nappali megfigyelést finanszíroz a nevadai sivatagban, hogy az égbolt fürkészésével a látogatók nyomára bukkanjon. A bázist azért tartja ideálisnak a tevékenységre, mert a környéken állítólag gyakoriak az észlelések; olyannyira, hogy az UFO-lesők számára a közelben Little A’Le’Inn (Fogadó a kis földönkívülihez) néven motel is nyílt az idegenek miatt érkező turisták fogadására. Rihanna nem az egyetlen celebritás, aki hisz a földönkívüliekben; rajta kívül Tom Cruise, Olivia-Newton John és Dan Aykroyd is tagja a klubnak.

 

Az összeesküvés elmélete

Könnyű lenne letudni mindezt azzal, hogy a hírességek mindig is ismertek voltak hóbortjaikról. A minap azonban minden korábbinál magasabb szinten történt „bejelentés” az UFO-k létezéséről, s a hír lázba hozta a világ erre fogékony közvéleményét. „Kanada védelmi minisztereként több UFO-jelentést olvastam, de akkoriban túlságosan elfoglalt voltam, hogy foglalkozzam velük. De úgy tíz évvel ezelőtt felkeltette az érdeklődésemet, amikor egy ottawai fiatalember anyagot küldött a témáról. Nagyon mély hatást tett rám a tartalma. Azt gondoltam: óriási dolgokról van szó, s az amerikaiaknak és a világ valamennyi népének jogában áll tudnia, hogy mi folyik itt. Az UFO-k ugyanolyan valóságosak, mint a fölöttünk szálló repülőgépek. A G8-országok csoportján belül én vagyok az első, aki kormányzati beosztással a háta mögött mondja ki ezt ilyen nyíltan” – jelentette ki idén Paul Hellyer egykori kanadai védelmi miniszter azon az UFO-ügyi közmeghallgatáson, melyet korábbi amerikai kongresszusi képviselők szerveztek, hogy megvizsgálják „most és minden idők legégetőbb kérdését, vagyis az emberek közt jelen levő földönkívüliekre vonatkozó bizonyítékokat”.

20131121_illusztracio_2.jpg

Az persze nem újdonság, hogy valaki hisz az UFO-k létezésében. A mostani ügy különlegessége abban áll, hogy minden korábbinál erősebb hivatkozási alapot adott az UFO-hívőknek, másrészt ilyen magas szinten még nem hozták összefüggésbe a földönkívüliek látogatását napjaink egyik legelterjedtebb összeesküvés-elméletével. A 89 éves Hellyer szerint ugyanis nemcsak hogy – legalább négy különféle fajba sorolható – idegen civilizációk tagjai keresik fel már évezredek óta a bolygónkat, de többen velünk is élnek, sőt ketten az amerikai kormánynak dolgoznak.

Innentől válik bonyolultabbá az ügy, mert az idegenek ittlétének két, párhuzamosan létező értelmezése ismert. Az egyik szerint örülnünk kell a jelentkezésüknek, mert fejlett technológiát – például a mikrochipeket és az üvegszálat – hoznak a földre, mellyel a világ sok gondját-baját meg lehet oldani. Ez viszont ellentétben áll azoknak a titkos egyleteknek az érdekeivel, amelyek maguk akarják uralmuk alá hajtani a földet, mint például a Bilderberg-csoportnak, a Külkapcsolatok Tanácsának, a Háromoldalú Bizottságnak, a Nemzetközi Bankkartellnek, az Olajkartellnek és más, a világkormány létrehozását célul kitűző szervezeteknek.

 

A fajok eredete

A másik értelmezés szerint viszont éppen az idegenek szövetkeztek földünk elveszejtésére. A témának évtizedek óta önálló „szakirodalma” van – olyannyira, hogy egy igazi bennfentesnek Paul Hellyer nem sok újdonsággal tudott szolgálni. Ebben a körben alapmű Michael Salla Jelentés a földönkívüli fajok tevékenységéről és indíttatásairól című 2004-es írása, melyben a szerző aprólékos részletességgel tipizálja a bennünket felkereső fajokat. „Egy 1988-ban készült interjúban Clifford Stone – az Egyesült Államok hadseregénél 22 évet szolgált, ma már nyugdíjas katonai nyomozótisztje, aki számos lezuhant földönkívüli űrhajó és idegen biológiai lény zárt katonai területekre történő szállításában vett részt – elmondta, hogy összesen 57 földönkívüli faj ismert az Egyesült Államok hadserege előtt” – írja a szerző. Jelentése különbséget tesz az idegen fajok között aszerint, hogy a két legmeghatározóbb csoport – az ellenséges, árnyékkormányokban részt vevők, illetve a barátságos, az árnyékkormányok okozta problémák megoldásában felhasználható lények – közül melyikbe tartoznak.

20131121_illusztracio_3.jpg

Az exopolitika – az emberiség galaktikus civilizációkhoz való hozzáállását kutató „tudományág” – úttörője ennek megfelelően leírja az olyan földönkívüliek, mint a „kis szürkék”, a „magas szürkék”, a „gyíkemberek” és társaik tulajdonságait és küldetését. Ezek között olyan feladatokat találunk, mint a tudatprogramozás, a klónozás, a hibrid ember-szürke faj megteremtése, diplomáciai egyezmények megkötése az árnyékkormányokkal, beépülés a titkosszolgálatokba, a gazdasági rendszer manipulálása, a vallási hitrendszer befolyásolása, a média és a hírforrások uralma, a klíma tönkretétele és a földi erőforrások betakarítása.

 

Hiszékeny amerikaiak

Bár a társadalom nagy többsége megmosolyogja ezeket a jelentéseket, egy idei tengerentúli felmérés kimutatta, hogy ezek a gazdasági válság idején világmagyarázatként szolgáló eszmék egyes körökben termékeny táptalajra találnak az Egyesült Államokban. A Public Policy Polling országos közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 29 százaléka úgy véli, hogy léteznek földönkívüliek, minden ötödik megkérdezett gondolja, hogy a kormány eltussolta egy UFO lezuhanását Új-Mexikóban 1947-ben, és négy százalékuk biztos abban, hogy idegen bolygókról érkező gyíkemberek próbálják átvenni a hatalmat a Földön.

A kérdés nemcsak az önjelölt szakembereket, hanem a hivatalos tudomány képviselőit is foglalkoztatja. Mások mellett az ismert elméleti fizikus, az angol Stephen Hawking maga sem zárja ki az UFO-k létezését. Néhány éve azonban élesen elítélte az UFO-kutatást, különösen a világűrbe sugárzott rádiójeleket kárhoztatta, mert szerinte mindez csak arra jó, hogy felhívja az idegenek figyelmét bolygónkra. Márpedig – figyelmeztet – a saját példánk azt mutatja, hogy a fejlett civilizáció ritkán kíméletes a fejletlennel. Szerinte az a legkevesebb, hogy a földönkívülieknek a különféle erőforrásokban, ásványi anyagokban gazdag Földünkre fáj a foguk – úgy véli, végső céljuk az elpusztításunk lehet.

20131121_illusztracio_4.jpg

„Nem hittem volna, hogy egy ilyen elismert tudós ilyen ijesztően nyilatkozhat. Szomorú, ahogy ez a nagy hírű szakember félreinformálja az embereket erről a végtelenül fontos kérdésről” – nyilatkozta Paul Hellyer. Szerinte nagyon is együtt kellene működni az idegenekkel, s a maga részéről ezért mindent megtesz. A kanadai St. Paulban például még 1967-ben ő avatta fel a világ első UFO-leszállóhelyét, melyet évente több mint ötezren látogatnak meg – mármint földi emberek.

A téma elkötelezettjei különleges ünnepként tartják számon július 2-át, az UFO-világnapot, melyet az 1947. július 2-án történt roswelli UFO-eset emlékére ünnepelnek meg. Akkor állítólag egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant le az új-mexikói Roswell külső részén; a légierő illetékesei mindent tagadtak, szerintük csupán egy meteorológiai léggömböt fogtak. A rejtély aztán 2007-ben váratlan fordulatot vett: a támaszpont sajtókapcsolati ügyeit intéző hadnagy esküvel hitelesített nyilatkozatot hagyott hátra, miszerint az időjárási ballon fedősztori volt, a valódi tárgyat a hadsereg egy közeli hangárban tárolta.

Nem ő az egyetlen, aki sok év elteltével hirtelen késztetést érez, hogy a világ tudomására hozza egyedülálló élményeit. Se szeri, se száma azoknak a ma már nyugdíjas szakembereknek, akik valamely tengerentúli állami, katonai szervezet egykori munkatársaként úgymond kitálalnak az „igazságról”. Az pedig, hogy ebben mennyi a feltűnési kényszer, és mennyi a valóság, a tudomány mai állása szerint nehéz volna minden kétséget kizáróan eldönteni.

FORRÁS: UGYVEDVILAG.HU

süti beállítások módosítása