Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

HÁBORGÓ MÉLYSÉG

2014. február 08. - Prusi

A Karib-tenger nyugodt vize Andros szigetének közelében lassan keringeni kezd, és a kialakuló örvények közepén sötétkék lyukak jelennek meg. A víz alatti kürtők először a tölcsér mélyére szippantják, majd „szökőkutak” formájában visszavetik a felszínen úszó tárgyakat. A trópusi szigetek lakói évszázadok óta hisznek abban a legendában, amely szerint e különös jelenség okozója a Lusca nevű mitikus lény.

20140208_illusztracio_1.jpg

Tovább

MUSSOLINI UFO-ÜGYOSZTÁLYA

2014. február 07. - Prusi

Hivatalos iratok támasztják alá, hogy Benito Mussolini, az olasz fasizmus atyja rendkívüli módon érdeklődött a megmagyarázatlan jelenségek iránt. Az égbolt és a világűr titkai olyannyira vonzották, hogy a földönkívüliekkel erre kijelölt római kormánybizottság is foglalkozott az 1930-as években. Az RS/33 fedőnevű iroda minden olyan tárgyat és jelenséget követett, amely idegenek tevékenységére utalt.

20140107_illusztracio_1.jpg

Tovább

„A SÁNDOR UTCA LEGPOMPÁSABB PALOTÁJA”

2014. február 05. - Prusi

A pesti városfalon kívül eső vidék, a Nemzeti Múzeum környéke egy 1866-os térkép tanúsága szerint is meglehetősen beépítetlen volt. A város polgárainak kertecskéit és legelőit övező szabad térségen évtizedekig előszeretettel ütöttek tábort a Pesten vendégszereplő artisták és mutatványosok. A terület beépítését csak a XIX. század utolsó harmadában kezdték meg. Ekkor, pontosabban egy 1874 szeptemberében kelt szerződéssel vette meg Ádám Károly és neje, Aigner Matild a mai Bródy Sándor utca 4. szám alatti, akkor még üres telket.

20140205_illusztracio_1.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása