Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

AZ ÖRÖK ÉLET TITKA

Prusi 2014.03.15. 15:35

A halhatatlanság elérése ősidők óta foglalkoztatja az emberek képzeletét. A sci-fi írók számtalan műben játszadoztak el az öregedési folyamat visszafordításának, illetve teljes megszüntetésének a gondolatával, miközben a „vaskalapos” tudósok vállukat vonogatva mosolyogtak a fantasztikusabbnál fantasztikusabb elképzeléseken. Az idők azonban gyorsan változnak: az elmúlt években az orvostudományé lett a főszerep, s egyre több szakember vélekedik úgy, hogy lényegét tekintve csak egyetlen igazi megbetegedés létezik: az öregedés.

20140315_illusztracio_1.jpg

Címkék: Tiltott Zóna

HUSZONÖT ÉVES A VILÁGHÁLÓ

Prusi 2014.03.13. 20:25

Hármas kerek évfordulót ünnepel az idén a tömegkommunikáció: 50 éve, 1964-ben vizionálta Marshall MacLuhan a „globális falu” elméletét a világ összezsugorodásáról, még ugyanabban az évben az amerikai Syncom műhold révén öt kontinens láthatta a tokiói nyári olimpiát, és 25 évvel később, 1989. március 12-én született meg az a kommunikációs rendszer, amelyből kialakult az egész Földet és mindennapjainkat beborító háló: a World Wide Web – írja a Népszava.

20140313_illusztracio.jpg

Címkék: Retrospektív Könyvtár–információ

FEKETE NÖVÉNYEK EGY IDEGEN BOLYGÓN

Prusi 2014.03.12. 17:35

A Sötétségben – Star Trek rendkívül látványos nyitójelenetében Kirk és Bones egy rikító vörös erdőben menekülnek a bennszülöttek elől. Az alkotók jól ábrázolták, hogy egy másik, élettel teli bolygón nem feltétlenül zöldek a növények, és a látvány akár egészen szokatlan is lehet. Egy új tanulmány szerint a valóság ennél is szürreálisabb – jó esély van rá, hogy máshol a növények feketék.

20140312_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

BUDAPESTI UTCANEVEK A-TÓL Z-IG

Prusi 2014.03.10. 15:48

Az idősebbek bizonyára emlékeznek még Kazal László híres kupléjára, melyben a jónevű komikus végigdalolta az egész telefonkönyvet Grábertől Grumholzig és vissza. Az a dalocska, melyet a fél ország dúdolt akkoriban, szép példája volt a tételnek, miszerint nincs unalmas téma, csak unalmas feldolgozás. Mindenről lehet érdekfeszítően szólni.

20140310_illusztracio.jpg

A 2004-ES ÉS A 2013-AS KIADÁS BORÍTÓJA

Címkék: História Szubjektív

süti beállítások módosítása