Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

KRISTÁLYOS FIATALSÁG

2013. december 23. - Prusi

Az emberiség évezredek óta mágikus erőt tulajdonít a kvarckristálynak, amelyet az ősi legendák szerint nem csupán drágakövek készítéséhez, hanem a kozmikus energia felerősítésére és gyógyításra is használtak. Az elmúlt évtizedekben tudományos kísérletekkel igazolták, hogy a kristályterápia hatékonyan segít a különböző betegségek leküzdésében, és a természetes ásványoknak köszönhetően az öregedés folyamata is lelassítható.

20131223_illusztracio_1.jpg

A Föld egyik legelterjedtebb ásványát, az idegen anyagoktól teljesen mentes hegyikristályt már a történelem előtti időkben a gyógyítás és a hatalom forrásának tartották. A kvarc színtelen, átlátszó drágakőváltozata – amely az oxigén és a szilícium által alkotott vegyület – az általa kibocsátott rezgéseknek köszönhetően nemcsak az emberi testre gyakorol jótékony hatást, hanem elektromágneses hullámok, érzelmek és gondolatok tárolására, valamint továbbítására is képes. Egyes szakemberek szerint a természetes kristályok különleges tulajdonságainak felismerése vezetett a kristálykoponyák megalkotásához is, amelyek máig ismeretlen módon raktározzák az emberiség távoli múltjának tudását.

A kvarckristályokból készített, misztikus tulajdonságokkal felruházott amulettek védő és gyógyító erejét már évezredekkel ezelőtt ismerték és alkalmazták, de a természetgyógyászokat csak az elmúlt évtizedekben kezdte komolyan foglalkoztatni a test különböző pontjain elhelyezett kristályok rendkívüli hatása. Az ősi tudomány pedig ismét népszerű gyógymóddá vált, hiszen a kristályokkal végzett kezelések nem csupán a fizikai állapot javulását eredményezik, hanem érzelmeinket és hangulatunkat is kedvezően befolyásolják. A 20. század közepén tudományos módszerekkel is igazolták az alternatív terápia megdöbbentő sikerét. Először Marcel Vogel (1917–1991) amerikai kutató bizonyította be, hogy egy szabályos kvarckristály rezgésszáma pontosan megegyezik az egészséges szöveteket alkotó víz rezgésének frekvenciájával, a kristályon áthaladó fény rezonanciája pedig segíti a víz molekulaszerkezetének helyreállítását a sérült szövetekben.

20131223_illusztracio_2.jpg

Dr. Joe H. Slate professzor szerint a kvarckristály közvetítésével az öregedés folyamata is megfékezhető. A gyakorlat kezdetén ellazult állapotban markoljuk meg a kristályt, és hunyjuk be a szemünket, majd képzeljük el magunkat fiatalon és egészségesen. Ezután ismételjük el többször az alábbi, varázsigének is tekinthető szöveget: „Érzem, hogy visszatér testembe a fiatalság energiája. Tudom, hogy ez a kristály a fiatalság kiapadhatatlan forrása, és testileg, lelkileg, szellemileg képes vagyok elfogadni a belőle áradó kozmikus erőt.” A fiatalító kristályt naponta több alkalommal érintsük meg, viseljük a nyakunkon, lefekvés előtt pedig helyezzük az éjjeliszekrényre vagy a párna alá, így folyamatosan érezhetjük az általa sugárzott energiát – javasolja az amerikai parapszichológus.

A természetgyógyászok szerint a kristályterápia hatékonyan kiegészíti az orvosok által előírt kezeléseket, hiszen nem kell mellékhatásoktól tartani, és bármely életkorban alkalmazható. Ennek ellenére a „hivatásos” szakemberek nagy része még az elől is elzárkózik, hogy megfontolja a különböző ásványok gyógyító hatásairól szóló elméleteket, esetleg kipróbálja, miként hatnak a kvarckristályok az élő szervezetre. Pedig érdemes lenne több figyelmet szentelni az emberiség több ezer éves történelme során kialakult gyógymódoknak, és segítségül hívni őket a legkorszerűbb terápiák hatásfokának erősítéséhez.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2009. FEBRUÁRI SZÁMÁBAN

süti beállítások módosítása