Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

ELKÉPESZTŐ ÖTLETEK A SETI-N TÚL

Prusi 2014.01.29. 18:35

Több mint fél évszázada hiába keresik a SETI-kutatók az idegen civilizációk rádióüzeneteit. Talán nem is rádióznak a földönkívüliek – más módon azonban elárulhatják a létezésüket. Fantasztikus ötletekből nincs hiány, hogyan bukkanhatnánk idegen civilizációkra. Ezeket vette sorra az Origo összeállítása.

20140129_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

TOTÁLIS PUSZTULÁS VÁR JAPÁNRA?

Prusi 2014.01.27. 15:20

A dél-ázsiai térség szeizmológiai szempontból a világ legaktívabb része, hiszen valamennyi, a nyolcasnál erősebb földrengés ebben a régióban pattan ki, a feljegyzett legsúlyosabb földrengések milliók életét oltották már ki. Japánban időről időre következnek be nagyobb rengések, amelyek során épületek százai válnak a földdel egyenlővé, és emberek ezrei vesztik életüket. Az új beton- és üvegépületek magassága gyakran a száz métert is eléri, s ha ezek a kolosszusok egyszer ledőlnek, akkor a pusztulás minden képzeletet felülmúlhat. Sőt, könnyen előfordulhat, hogy néhány gigantikus földrengés és vulkánkitörés következtében az egész szigetország léte kerül majd veszélybe.

20140127_illusztracio_1.jpg

Címkék: Tiltott Zóna

süti beállítások módosítása