Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

MADAGASZKÁR MAGYAR KIRÁLYA

Prusi 2014.10.12. 18:45

Madagaszkár piros-fehér-zöld nemzeti lobogóját csupán a színek elrendezése különbözteti meg a magyar zászlótól. Micsoda véletlen! Vagy mégsem? Erre alighanem gróf Benyovszky Móric tudna csak meggyőző választ adni… A 18. századi utazót a leghíresebb magyar hajósnak tartják, és Madagaszkár „királyaként” tisztelik, hiszen nagy megbecsülést szerzett a bennszülöttek körében, amikor több éven keresztül kormányozta a távoli országot.

20141012_illusztracio_1.jpg

Címkék: Tiltott Zóna

HAJNALI TÚRA A HOLDVILÁG-ÁROKBAN

Prusi 2014.10.11. 12:55

Túraútvonal: Pomáz, autóbusz-állomás – Kis-Csikóvár – Csikóvári-nyereg – Nagy-Csikóvár – Karolina-árok – Nagy-szikla, régészeti feltárás – Meteor-létra – Holdvilág-árok – Kiskovácsi, puszta

Címkék: Hazai tájakon

ROMOKBAN AZ OROSZLÁNOS UDVAR

Prusi 2014.10.10. 17:12

Megdöbbentő látvány tárult elém, amikor ma délben felértem a Széchényi Könyvtárhoz: a főbejárat romokban hevert. Belövések éktelenkedtek a rejtélyes módon „megduplázódott” Oroszlános kapun, kiégett járművek sorakoztak az udvarra került szoborcsoport előtt, és lövészárkokat kellett kerülgetnem az apokaliptikus felfordulásban. Rövidesen kiderült, hogy a munkások nem egy titokzatos bombatámadás utáni újjáépítésen szorgoskodnak, csupán filmforgatás előkészületei zajlanak, és természetesen az összes díszlet hungarocellből készült. Nem mindennap lát ilyet az ember, már csak ezért is megéri könyvtárba járni…

Címkék: Szubjektív

VALLÁSOS HIT A FÖLDÖN KÍVÜLI ÉLETBEN

Prusi 2014.10.08. 03:37

Egy amerikai csillagász új könyvében az emberek világnézete szerint csoportosítva vizsgálja meg, hogy hányan hisznek a Földön kívüli életben. A nagy világvallások követői közül a keleti vallások hívei tartják a legvalószínűbbnek a Földön kívüli élet létezését, a legkevésbé pedig a keresztények – írja az Origo.

20141008_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET?

Prusi 2014.10.07. 04:10

Számos megdöbbentő UFO-eset igazolja, hogy a legtöbb idegen űrhajó nem csupán maga állítja elő a működéséhez szükséges elektromágneses mezőket, hanem arra is képes, hogy adott esetben „ellopja” a meghajtásához szükséges energiát. Az UFO-kutatók érdeklődését a 45 évvel ezelőtt történt nagy New York-i áramszünet irányította rá arra, hogy az emberi technológia nélkülözhetetlen részét képező erőművek és üzemek, elektromos rendszerek és nagyfeszültségű távvezetékek valósággal vonzzák a kozmoszból érkező látogatókat. A világ különböző területein előforduló, sokszor napokon át tartó áramkimaradások alkalmával napjainkban is gyakran figyelnek meg UFO-kat, amelyek az elektromos hálózat „megcsapolásával” saját részükre vételeznek energiát.

20141007_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

HÍRES KALANDOROK NYOMÁBAN

Prusi 2014.10.06. 13:40

Meglepően nagy népszerűségnek örvendenek az olyan exkluzív utazások, amelyek a híres felfedezők által megtapasztalt élményeket ígérik a csillagászati költségeket felemésztő, maratoni túrák résztvevőinek. A modern kalandorok természetesen nem csupán a legendás utazók által bemutatott tájakat és kultúrákat ismerhetik meg, hanem azt is megtapasztalhatják, hogy mennyit változott a világ az elmúlt évszázadok során.

20141006_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

süti beállítások módosítása