Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

MÁR A VATIKÁN IS VÁRJA AZ IDEGENEKET!

2014. szeptember 07. - Prusi

A katolikus egyház az elmúlt években többször is megpróbálta bizonyítani, hogy halad a korral és a tudományos felfedezésekkel. A Vatikán először az inkvizíció által elítélt tudósokról, majd a darwini evolúcióelméletről alkotott korábbi álláspontját bírálta felül, a közelmúltban pedig a földönkívüli élet elfogadását illetően döntött le újabb tabut. Az első alkalommal megrendezett asztrobiológiai konferencia arra kereste a választ, hogyan készüljön fel a keresztény világ egy fejlett idegen civilizáció felfedezésére, valamint a földönkívüliekkel történő kapcsolatfelvételre, és teológiai érvekkel igazolta, hogy a Biblia szövegét és az évszázadokon át hirdetett katolikus tanokat teljesen új nézőpontból is meg lehet közelíteni.

20140907_illusztracio_1.jpg

Tovább

ÉRINTÉS NÉLKÜLI MASSZÁZS

2014. szeptember 06. - Prusi

Az emberiség évezredek óta használja a hangrezonanciát gyógyítás céljából. A különböző hangszíneken megszólaltatott „éneklő edényeket” közismerten tibeti zengőtálaknak nevezik, de előszeretettel alkalmazzák őket Nepálban és Indiában is. A hosszan tartó, ütemes kongatás által előidézett transzállapot nem csupán kellemes, nyugodt ellazulást eredményez, hanem enyhíti a fájdalmakat, gyorsítja a felépülést és erősíti az immunrendszert. Az „érintés nélküli masszázs” Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

20140906_illusztracio_1.jpg

Tovább

AZ ANGOL KIRÁLYNŐ SZOMSZÉDSÁGÁBAN

2014. szeptember 05. - Prusi

A XIX. század első felében kiépült klasszicista Duna-part házainak többségével ma már csupán a korabeli metszeteken találkozhatunk. A Pollack Mihály tervezte Vigadót a szabadságharc idején Hentzi ágyúi pusztították el, néhány lakóházra pedig az 1800-as évek végén, illetve a második világháborúban mondták ki a halálos ítéletet. A korzó szállodasora mögötti Apáczai Csere János utca három épülete szerencsésen átvészelte az elmúlt két évszázad viszontagságait. A 3. számú Szemerédy-ház Hofrichter József elképzelése szerint 1812-ben épült, és ugyancsak ő tervezte a ma 5. számmal jelölt Gyürky-házat 1814-ben. A Türr István utca sarkán álló Kardetter-ház, az Apáczai Csere János utca 7. pedig több mint kétszáz éve, 1812-ben készült el.

20140905_illusztracio_1.jpg

A KARDETTER-HÁZ 1900 KÖRÜL, WEINWURM ANTAL FELVÉTELÉN

Tovább
süti beállítások módosítása