Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

KÍSÉRLETI ALANY: AZ EMBER

2015. április 12. - Prusi

A közelmúltban kirobbant hazai „őssejtbotrányt” követően ismét az érdeklődés középpontjába kerültek az új orvosi készítményekkel és kezelésekkel kapcsolatban végzett emberkísérletek. A szakmailag, erkölcsileg és etikailag is vitatható kutatások gyakran beláthatatlan következményekkel járnak a kísérleti alanyok számára, akik – csodával határos gyógyulás helyett – az életükkel is fizethetnek egy-egy ígéretes terápiáért. Számos elrettentő példa bizonyítja, hogy a világméretű gyógyszeripar már régen kilépett a törvényes ellenőrzés alól, és a hatalmas nyereség az „orvosi maffia” bankszámláit gazdagítja – legyen szó akár egy új tabletta vagy vakcina kifejlesztéséről, akár a még mindig misztikusan hangzó őssejtkutatásról vagy a klónozás futurisztikus lehetőségéről.

20150412_illusztracio_1.jpg

Tovább

TUDOMÁNYOS KUTATÁS CSILLAGFALÓK KERESÉSÉRE

2015. április 08. - Prusi

Elméletileg nagyon sokféle idegen lény élhet az univerzumban, az egyszerű baktériumoktól kezdve egészen a szuperintelligens robotokig. Mégis a csillagfaló fogalma – egy olyan organizmus, amely szó szerint csillagokat fal fel – még egy szakavatott sci-fi rajongó számára is furcsán hangozhat. Ha valóban léteznek ilyen lények, akkor valószínűleg az asztronómiáról gyűjtött eddigi anyagainkban könnyedén találhatnánk információt róluk, ha keresnénk – írja a Galaktika.

20150408_illusztracio_1.jpg

Tovább

TITOKTARTÁS ALÓL FELOLDVA

2015. április 07. - Prusi

Jelentős nemzetközi médiavisszhangot váltott ki az év elején felröppent hír, amely szerint immár hiánytalanul hozzáférhető az interneten az amerikai légierő csaknem 130 ezer oldalnyi, UFO-észlelésekkel kapcsolatos aktája. Az úgynevezett Project Blue Book a légierő által 1947 és 1969 között kivizsgált több mint 12 ezer UFO-eset teljes dokumentációját tartalmazza, az elképesztő mennyiségű adat között magyar vonatkozású leírásokat is lehet találni. Az elmúlt években a világ számos országa elkezdte közzétenni az UFO-észleléseket tartalmazó archívumait, így összesen immár több százezer oldalnyi, titoktartás alól feloldott dokumentum kutatható.

20150407_illusztracio_1.jpg

Tovább

LÁNGBA BORULT TÚLVILÁG

2015. április 06. - Prusi

Az eretnekséggel és boszorkánysággal vádolt személyeket máglyahalállal sújtó inkvizíció idején egyre több helyen bukkantak fel a „füstszellemként” ismert kísértetek, amelyek jelenlétére gyakran csupán egy gomolygó füstoszlop vagy az őket körülvevő maró szag figyelmeztet. Az elevenen elhamvasztott vagy tűzvészben életüket vesztett emberek bolyongó lelkei napjainkban sem feledtetik a szörnyűséges emlékeket, és rendszeresen megjelennek a számukra végzetes események helyszínein…

20150406_illusztracio_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása