Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202106.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

GYÓGYÍTÓ GYERTYALÁNG

Prusi 2015.03.21. 18:20

A gyertyaláng rendkívüli erejét már a boszorkányok és az okkultisták is használták a különböző varázslások, jóslások és szellemidézések alkalmával. Kevesen gondolnák azonban, hogy a színük és összetételük alapján csoportosítható gyertyák nemcsak mágikus praktikák céljaira alkalmasak, hanem a gyógyuláshoz, a megtisztuláshoz, a szépség megőrzéséhez és a szexuális vonzerő növeléséhez is segítséget nyújtanak.

20150321_illusztracio_1.jpg

A Magyarország egyes vidékein napjainkban is élő néphagyomány szerint március 21-én, a tavaszi napéjegyenlőség idején égetik el a fagyos telet és a nélkülözést jelképező „kiszebábut”, vagy tábortüzet raknak, és a lángok játékából a következő hónapok eseményeire próbálnak következtetni. A tűzjóslás céljából rakott hatalmas máglyákat időközben felváltotta a lelki nyugalmat és békét sugárzó gyertyák pislákoló vagy lobogó fénye, amely évezredek óta szoros kapcsolatban áll a vallási rituálékkal és a mágikus szertartásokkal.

Az ezoterikus gondolkodók szerint a különböző gyertyák és mécsesek a hétköznapi problémák megoldását, valamint a felesleges feszültség levezetését is segítik. A gyertyák különleges hangulatát és kisugárzását gyakran használják gyújtópontként a meditáció kezdetén vagy a megtisztulási folyamat előtt, így a feloldhatatlannak, áthidalhatatlannak tűnő akadályok leküzdésére is megtalálható a megfelelő megoldás. Az esti gyertyafény melletti elmélkedés elűzi a nap során felgyülemlett szorongást, s ennek köszönhetően testileg felfrissülve és szellemileg megújulva ébredhetünk egy új napra.

20150321_illusztracio_2.jpg

20150321_illusztracio_3.jpgA gyertyalángban rejlő rendkívüli energia a természetgyógyászok előtt sem ismeretlen, akik – a megfelelően kiválasztott, gyógynövényeket tartalmazó gyertyák segítségével – számos problémára kínálnak hatásos gyógymódot. Az évezredes múltra visszatekintő gyertyakezelés helyes alkalmazása megtisztítja a testet átszövő láthatatlan energiapályákat: a gyertya égésének következményeként ugyanis enyhe szívóhatás keletkezik, amely beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, és feloldja a lerakódott salakanyagokat. Ennek köszönhetően fokozatosan megszabadulhatunk egyes betegségektől, továbbá hozzájárulhatunk egy-egy terápia „győzelméhez”.

A fülgyertyát többek között homlok-, arcüreg- és fülgyulladás, halláscsökkenés, fülzúgás és füldugulás, valamint erős fejfájás esetén célszerű alkalmazni. A legoptimálisabb hatás eléréséhez a homlok különböző pontjain, az arcüreg felett, illetve a hallójáratban kell elégetni, de amennyiben a dobhártya sérült vagy hiányzik, akkor kizárólag a fülcimpa mögötti mélyedésbe helyezhető. A testgyertya az adott betegséghez rendelhető energiapontokon, illetve a fájó felületeken használható, és alkalmazását kúraszerűen, több napon keresztül – súlyosabb gond esetén naponta többször is – javasolják a szakemberek. A kellő körültekintéssel akár otthon is elvégezhető kezelés sikeres gyógyír lehet az emésztési zavarokra, a nyirokrendszer és a légút megtisztítására vagy akár a női problémákra is.

20150321_illusztracio_4.jpg

A nagyobb hatékonyság érdekében a „gyertyázást” egy másik természetes gyógymóddal, az aromaterápiával is ötvözhetjük, így – a fiatalság megőrzését és a szexuális vonzerő növelését is segítő – illóolajok intenzívebben, mégis kíméletesebben fejtik ki hatásukat, mintha közvetlenül a kezelt felületre csepegtetnénk őket. Persze a természetgyógyászok sem javasolják, hogy egy-egy betegséget kizárólag ezzel a módszerrel próbáljunk meg orvosolni, de úgy tartják, hogy a gyertya fénye bizonyíthatóan erősíti a hagyományos kezelések előnyös hatásait.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2009. MÁRCIUSI SZÁMÁBAN

Címkék: Misztikus Zóna

süti beállítások módosítása