Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

HÁBORGÓ MÉLYSÉG

Prusi 2014.02.08. 18:10

A Karib-tenger nyugodt vize Andros szigetének közelében lassan keringeni kezd, és a kialakuló örvények közepén sötétkék lyukak jelennek meg. A víz alatti kürtők először a tölcsér mélyére szippantják, majd „szökőkutak” formájában visszavetik a felszínen úszó tárgyakat. A trópusi szigetek lakói évszázadok óta hisznek abban a legendában, amely szerint e különös jelenség okozója a Lusca nevű mitikus lény.

20140208_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

MUSSOLINI UFO-ÜGYOSZTÁLYA

Prusi 2014.02.07. 17:43

Hivatalos iratok támasztják alá, hogy Benito Mussolini, az olasz fasizmus atyja rendkívüli módon érdeklődött a megmagyarázatlan jelenségek iránt. Az égbolt és a világűr titkai olyannyira vonzották, hogy a földönkívüliekkel erre kijelölt római kormánybizottság is foglalkozott az 1930-as években. Az RS/33 fedőnevű iroda minden olyan tárgyat és jelenséget követett, amely idegenek tevékenységére utalt.

20140107_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

„A SÁNDOR UTCA LEGPOMPÁSABB PALOTÁJA”

Prusi 2014.02.05. 16:23

A pesti városfalon kívül eső vidék, a Nemzeti Múzeum környéke egy 1866-os térkép tanúsága szerint is meglehetősen beépítetlen volt. A város polgárainak kertecskéit és legelőit övező szabad térségen évtizedekig előszeretettel ütöttek tábort a Pesten vendégszereplő artisták és mutatványosok. A terület beépítését csak a XIX. század utolsó harmadában kezdték meg. Ekkor, pontosabban egy 1874 szeptemberében kelt szerződéssel vette meg Ádám Károly és neje, Aigner Matild a mai Bródy Sándor utca 4. szám alatti, akkor még üres telket.

20140205_illusztracio_1.JPG

Címkék: História Sajtóarchívum

süti beállítások módosítása