Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

MADAGASZKÁR MAGYAR KIRÁLYA

2014. október 12. - Prusi

Madagaszkár piros-fehér-zöld nemzeti lobogóját csupán a színek elrendezése különbözteti meg a magyar zászlótól. Micsoda véletlen! Vagy mégsem? Erre alighanem gróf Benyovszky Móric tudna csak meggyőző választ adni… A 18. századi utazót a leghíresebb magyar hajósnak tartják, és Madagaszkár „királyaként” tisztelik, hiszen nagy megbecsülést szerzett a bennszülöttek körében, amikor több éven keresztül kormányozta a távoli országot.

20141012_illusztracio_1.jpg

Tovább

ROMOKBAN AZ OROSZLÁNOS UDVAR

2014. október 10. - Prusi

Megdöbbentő látvány tárult elém, amikor ma délben felértem a Széchényi Könyvtárhoz: a főbejárat romokban hevert. Belövések éktelenkedtek a rejtélyes módon „megduplázódott” Oroszlános kapun, kiégett járművek sorakoztak az udvarra került szoborcsoport előtt, és lövészárkokat kellett kerülgetnem az apokaliptikus felfordulásban. Rövidesen kiderült, hogy a munkások nem egy titokzatos bombatámadás utáni újjáépítésen szorgoskodnak, csupán filmforgatás előkészületei zajlanak, és természetesen az összes díszlet hungarocellből készült. Nem mindennap lát ilyet az ember, már csak ezért is megéri könyvtárba járni…

VALLÁSOS HIT A FÖLDÖN KÍVÜLI ÉLETBEN

2014. október 08. - Prusi

Egy amerikai csillagász új könyvében az emberek világnézete szerint csoportosítva vizsgálja meg, hogy hányan hisznek a Földön kívüli életben. A nagy világvallások követői közül a keleti vallások hívei tartják a legvalószínűbbnek a Földön kívüli élet létezését, a legkevésbé pedig a keresztények – írja az Origo.

20141008_illusztracio_1.jpg

Tovább

KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET?

2014. október 07. - Prusi

Számos megdöbbentő ufóeset igazolja, hogy a legtöbb idegen űrhajó nem csupán maga állítja elő a működéséhez szükséges elektromágneses mezőket, hanem arra is képes, hogy adott esetben „ellopja” a meghajtásához szükséges energiát. Az ufókutatók érdeklődését a 45 évvel ezelőtt történt nagy New York-i áramszünet irányította rá arra, hogy az emberi technológia nélkülözhetetlen részét képező erőművek és üzemek, elektromos rendszerek és nagyfeszültségű távvezetékek valósággal vonzzák a kozmoszból érkező látogatókat. A világ különböző területein előforduló, sokszor napokon át tartó áramkimaradások alkalmával napjainkban is gyakran figyelnek meg ufókat, amelyek az elektromos hálózat „megcsapolásával” saját részükre vételeznek energiát.

20141007_illusztracio_1.jpg

Tovább

HÍRES KALANDOROK NYOMÁBAN

2014. október 06. - Prusi

Meglepően nagy népszerűségnek örvendenek az olyan exkluzív utazások, amelyek a híres felfedezők által megtapasztalt élményeket ígérik a csillagászati költségeket felemésztő, maratoni túrák résztvevőinek. A modern kalandorok természetesen nem csupán a legendás utazók által bemutatott tájakat és kultúrákat ismerhetik meg, hanem azt is megtapasztalhatják, hogy mennyit változott a világ az elmúlt évszázadok során.

20141006_illusztracio_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása