Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

KELLEMES ÁSÍTÁST!

Prusi 2014.06.08. 07:23

Naponta átlagosan tizenötször veszünk akkora lélegzetet, hogy garatunk mintegy hat másodpercig a négyszeresére tágul, és még nyelvünk is kitér a beáramló levegő útjából. Vajon mitől érzünk ellenállhatatlan vágyat e furcsa grimaszra, a nehezen elnyomható és szinte megszakíthatatlan ásításra, s miért számít „ragadósnak” e mindennapos tevékenység? Az ásítás tudományos magyarázata érdekes meglepetéseket tartogat…

20140608_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

FÖLDÖNKÍVÜLI HÁZIÁLLATOK

Prusi 2014.06.07. 18:53

Megdöbbentő teóriával ejtette ámulatba a világot nemrégiben egy amerikai UFO-kutató. Brad Steiger úgy véli, öt kutya vagy macska közül egy biztosan földönkívüli, méghozzá azoknak az idegeneknek az utódai közé tartozik, akik a történelem előtti időkben tették látogatásukat a Földön.

20140607_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

„HOMLOKZATÁN VILÁGÍTÓ REKLÁM TERVEZENDŐ”

Prusi 2014.06.05. 16:15

Kétszáz éve a mai Szervita tér dunai oldalán csupán néhány földszintes vályogház árválkodott. A szervita rend már álló kolostorának ablakaiból így zavartalan kilátás nyílt nemcsak az e helyen télen-nyáron átkelésre várakozó szürkemarha-csordákra, hanem a távolabbi budai hegyekre is. 1810-ben azonban nagy építkezések kezdődtek itt: hatalmas, emeletes palotákkal építették be a teret és a környező kis utcákat.

20140605_illusztracio_1.jpg

A NEVEZETES FÖLDGÖMBÖS ÉPÜLET FÉNYKORÁBAN

Címkék: História Sajtóarchívum

KIRÁNDULÁS SUKORÓ KÖRNYÉKÉN

Prusi 2014.06.04. 18:45

Összesített túraútvonal: Sukoró, faluközpont – Sorompó-völgy – Likas-kő – Nagy-legelő – Angelika-forrás – Csöpögő-völgy – Gyapjaszsák – Nagy-legelő – Kövecses-hegy – Géczi-hegy – Dögállási-legelő – Csincsa-dűlő – VVSI-sporttelep, kajak-kenu- és evezőspálya

Címkék: Hazai tájakon

süti beállítások módosítása