Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

A HERMES-UDVAR ŐRZŐI

2014. május 25. - Prusi

Talán még a Petőfi Sándor utcában lakók és az errefelé naponta megforduló pestiek közül is kevesen tudják, hol található a Hermes-udvar. Pedig előkelő helyen épült fel 1905-ben a ma 5. számmal jelölt ötemeletes épület: a híres-neves Károlyi–Trattner-ház közvetlen szomszédságában, néhány lépésnyire a Párisi-udvarban működő takarékpénztártól és üzlethelyiségektől.

20140525_illusztracio.JPG

Tovább

ŐSERDEI MÉDIUMOK

2014. május 22. - Prusi

Egyes amazonasi indián törzsek varázslói időtlen idők óta ismerik a „lélek indájának” titkát. A Dél-Amerikában őshonos növényből készült ital elfogyasztása után nemcsak a transzcendens világgal tudnak kapcsolatot létesíteni, hanem rendkívüli gyógyító képességre is szert tesznek. A különleges „orvosság” a 20. század végén Európába is eljutott, ahol a kísérleti alanyok olyan mértékben váltak médiumokká, hogy a készítményt átkeresztelték telepatinnak.

20140522_illusztracio_1.jpg

Tovább

A MÉLYSÉG TITKAI

2014. május 20. - Prusi

Az UFO-kutatás külön szakszóval – USO, azaz Unidentified Submarine Object – jelöli az olyan azonosítatlan víz alatti objektumokat, amelyek óceánok, tengerek és tavak mélyén vagy felszínén hajtanak végre hajmeresztő manővereket. Se szeri, se száma azoknak az eseteknek, amikor szavahihető tengerészek, kereskedelmi, utasszállító és hadihajók tisztjei, személyzete és utasai látnak UFO-kat a tengerek felett. A szemtanúkra mindez döbbenetes hatást gyakorol, hiszen úgy vélik, a fenyegető ismeretlennel találkoztak. De vajon miért vonzzák ennyire az idegeneket a hatalmas kiterjedésű földi vízfelületek? Milyen titkokat rejtegetnek a több ezer méter mély óceánok, amelyek legnagyobb része még napjainkban is teljesen ismeretlen az emberiség előtt?

20140520_illusztracio_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása