Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

A HÍRLAPÍRÓK FÁKLYÁS ANGYALA

Prusi 2014.01.12. 15:42

A lipótvárosi Alkotmány utca 16. számú ház homlokzatán, a negyedik emelet magasságában elhelyezett emléktábla tanúsága szerint a gyönyörű palota 1890-ben – más források szerint 1889-ben – készült el a Magyarországi Hírlapírók Nyugdíjintézetének részére. Az oromzaton, jelképes, öntöttvas földgömbön ma is üldögél egy vidám angyalka, aki a kezében tartott tollal és fáklyával a több mint százéves épület eredeti funkcióját idézi. Persze nem ő az egyetlen ékessége a hajdani nyugdíjintézetnek: a homlokzat többi részlete is figyelmet érdemel, hiszen valóságos kincsestára a különböző szobroknak, oszlopoknak és kőből faragott díszeknek.

20140112_illusztracio.jpg

Címkék: História Sajtóarchívum

MEGDÖBBENTŐ NYILATKOZAT UFO-ÜGYBEN

Prusi 2014.01.08. 17:54

Meghökkentő, két részből álló interjút közölt január 5-én Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszterrel az orosz állami Russia Today hírcsatorna – tudósított az atv.hu. Hellyer a SophieCo című beszélgetős műsorban nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a földönkívüliek már évezredek óta a Földön élnek.

20140108_illusztracio.jpg

Címkék: Idegen Zóna

SOHA NE ADD FEL!

Prusi 2014.01.07. 17:35

Az orvosok többsége úgy tekint a kómában fekvő emberekre, mint érzékelésre, gondolkodásra és kommunikációra képtelen „hús-vér automatákra”, akiket csupán a modern tudomány eszközei tartanak életben. Ennek ellenére számos megdöbbentő, csodával határos gyógyulás bizonyítja, hogy a látszólag öntudatlan betegek bármikor „felébredhetnek”, és akár éveken vagy évtizedeken át tartó kóma után is képesek új életet kezdeni.

20140107_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

KI- ÉS BEKÖLTÖZŐK A VOLT KÚRIA-PALOTÁBAN

Prusi 2014.01.06. 18:19

A közelmúltban ismét napirendre került az egykori Magyar Királyi Kúria és Királyi Ítélőtábla Kossuth tér 12. szám alatti épületének sorsa. A műemlékké nyilvánított neoreneszánsz palotában az elmúlt évtizedekben sorra váltották egymást a különböző hivatalos szervek, múzeumok és galériák. Falai között 1974 óta működik a több mint 135 éves múltra visszatekintő Néprajzi Múzeum. A Legfelsőbb Bíróság elnöke azonban a közelmúltban visszakérte a Kúria épületét az igazságszolgáltatásnak.

20140105_illusztracio_1.jpg

AZ IGAZSÁGÜGYI PALOTA HOMLOKZATI KÉPE, ELŐTTE PARKKAL, 1896-BÓL.
FORRÁS: FSZEK BUDAPEST-GYŰJTEMÉNY

Címkék: História Sajtóarchívum

süti beállítások módosítása