Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

TÁVOLI CSILLAGOK ISTENEI II.

2014. január 05. - Prusi

A tudomány és a technika gyorsuló fejlődésével párhuzamosan egyre hatékonyabb eszközökkel vizsgálhatjuk saját múltunkat. Azonban eddig minél mélyebbre hatoltunk történelmünk feltárásában, annál több nyugtalanító tény került felszínre. A gízai nagy piramis, Stonehenge, a Húsvét-szigeti szobrok, a Nazca-fennsík és még ezernyi emlék bizonyítja, hogy az idegenek látogatása nem csupán a mai kor sajátja, hanem végigkísérte az emberiség egész történelmét. Ez a kitüntető figyelem pedig emberfeletti teljesítményekre sarkallta őseinket, akik mitológiájukban és eposzaikban, illetve emlékművek és épületek formájában üzeneteket hagytak hátra, amelyek segítségül, esetleg figyelmeztetésül szolgálhatnak az utókornak.

20140105_illusztracio_1.jpg

Tovább

TÁVOLI CSILLAGOK ISTENEI I.

2014. január 05. - Prusi

Az őskor kutatói a világ különböző pontjain talált barlangrajzok vizsgálata során egyre gyakrabban szembesülnek a hátborzongató ténnyel: a földönkívüliek már évezredekkel ezelőtt rendszeres megfigyelésük, ellenőrzésük alatt tartották a Földet, sőt, mesébe illő genetikai beavatkozásokkal gyorsították az értelmes emberré válás folyamatát. Az idegenek legendákban és elődeink szent könyveiben is hátrahagyták indirekt nyomaikat, amelyeket a múlt átláthatatlan barázdáiba véstek be. Egyiptomtól Kínáig, az indiaiaktól az indiánokig számos népcsoport hitvilágában találkozunk olyan alakokkal, amelyek ábrázolásait, szobrait látva megdöbbentő hasonlóságokat fedezhetünk fel a Földre látogató, ma is ismert idegen fajokkal.

20140105_illusztracio_1.jpg

Tovább

„SZERETEM MEGOSZTANI A KÖZÖNSÉGET”

2014. január 03. - Prusi

Sas József stílusa végletesen megosztja a közvéleményt: egyesek rajonganak érte, mások ki nem állhatják. Immár több mint húsz éve igazgatja a Mikroszkóp Színpadot, amelynek előadásai szinte mindig telt ház előtt mennek. A Jászai Mari-díjjal, Karinthy-gyűrűvel és Pro Urbe-díjjal is kitüntetett érdemes, kiváló művésszel – aki ma ünnepli 75. születésnapját – 2006-ban készítettem interjút pályafutásáról és évtizedek óta töretlen sikerének titkairól.

20140103_illusztracio_1.jpg

FOTÓ: PUSKEL ZSOLT, PORT.HU

Tovább
süti beállítások módosítása