Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202103.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

FORGATÓKÖNYV KAPCSOLATFELVÉTELRE

Prusi 2013.12.08. 17:22

Noha a Földön kívüli intelligens életformák felkutatása eddig nem járt eredménnyel, sokan biztosra veszik, hogy néhány évtizeden belül megtörténhet a kapcsolatfelvétel az idegenekkel. Erre az esetre készülve már praktikus tanácsokat is összeállítottak a szakemberek. Ezeket vette sorra az Origo összeállítása.

20131208_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

SZIMATOLJUK KI AZ IDEGENEKET!

Prusi 2013.12.07. 17:15

Egy amerikai kutató szerint talán az „orrunk” után menve nagyobb szerencsével járnánk, és kiszimatolhatnánk az idegeneket! Persze nem szó szerint, hanem olyan különleges fehérjemolekulák keresésével, amelyek egyértelműen összekapcsolhatók az élet jelenlétével. Ehhez csupán egy chipen elhelyezhető parányi mikrolabort kellene szerkeszteni, és útnak indítani az űrbe.

20131207_illusztracio_1.jpg

Címkék: Idegen Zóna

BOSZORKÁNYOK A GELLÉRT-HEGYEN

Prusi 2013.12.06. 16:25

Ma már kissé meglepően hangzik, de évszázadokkal ezelőtt a Duna budai partján emelkedő Gellért-hegyhez is természetfeletti, rejtelmes jelenségek egész sora fűződött. A sziklás magaslatot egészen a 18. század végéig titkos boszorkány-találkozóhelyként ismerték, ahol áldozatbemutatás, ünnepi lakoma vagy éppen féktelen orgia céljából gyűltek össze a seprűnyélen érkező banyák.

20131206_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna Misztikus Pest-Buda

MEGFIGYELÉS ALATT AZ EGÉSZ VILÁG

Prusi 2013.12.05. 21:15

Az amerikai titkosszolgálat adatgyűjtési módszereit leleplező fiatal informatikus, Edward Snowden története egy hidegháborús kémregényre emlékeztet. Az Egyesült Államokban kirobbant megfigyelési ügyben szinte az összes nagyhatalom érintett, és a nemzetközi diplomáciát is megrázó botrány napról napra újabb fordulatokat tartogat. Várhatóan még hosszú ideig folytatódnak a megdöbbentő leleplezések, s a világsajtó bőven válogathat az amerikai kiszivárogtató által nyilvánosságra hozott titkos dokumentumok közül.

20131205_illusztracio_1.jpg

Címkék: Könyvtár–információ

süti beállítások módosítása