Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg

 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, jelenleg önkormányzati lapszerkesztő és olvasószerkesztő. Komplex blogját 2012-ben indította; 2015-től a Meridián Csoport alapító tagja. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás.

Facebook-oldal

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_202106.jpg

Ajánló

prusi_dosszie_twitter_banner.png

 

ismerd_meg_hazadat_hird.JPG

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 
misztikus_zona_hird.jpg

 tiltott_zona_ujhird.jpg

Adatvédelem

adatkezeles_banner.jpg

KŐBE FARAGOTT KOLLÉGIUM

Prusi 2013.05.24. 15:27

A Veres Pálné utca 17-19. számú épület díszes kapubejárata fölött latin és cirill betűs felirat hirdeti, hogy hajdanán ezen a helyen működött a Magyarországon élő szerb ifjak kollégiuma, a Tökölyanum. A szerb templomtól néhány lépésnyire található ház múltjának egy-egy szelete – három domborműnek köszönhetően – a homlokzatról is leolvasható. A második és harmadik emeleti ablakok között még az építéskor helyezték el azt a három reliefet, amely egy-egy nevezetes eseményt idéz fel az intézet több mint másfél évszázados történetéből.

20130524_illusztracio_1.JPG

Címkék: História Sajtóarchívum

CSONTVÁZAK A HALÁLPARTON

Prusi 2013.05.22. 17:32

Zátonyra futott óceánjárók, hadihajók, vitorlások és halászhajók utasainak csontvázai borítják a világ talán legveszélyesebb és legkietlenebb tengerpartját, a namíbiai Skeleton-partot. Vérfagyasztó történetek keringenek a szerencsétlenül járt hajótöröttek százairól, akik itt vergődtek partra, majd a kíméletlen dél-afrikai homoksivatag fogságában töltötték utolsó napjaikat…

20130522_illusztracio_1.jpg

Címkék: Misztikus Zóna

AZ UNIVERZUM GIGÁSZAI

Prusi 2013.05.20. 13:35

A tudományos kutatók többsége néhány évtizeddel ezelőtt még egyetértett abban, hogy az evolúció az univerzumban mindenütt hasonló formák kialakítására készteti az élőlényeket. Napjainkban azonban egyre több bizonyíték cáfolja meg a korábbi nézeteket, és utal olyan földönkívüli civilizációk létezésére, amelyek az emberekre legkevésbé sem emlékeztető teremtményekből: gigantikus méretű égitestekből állnak.

20130520_illusztracio_1.jpeg

Címkék: Idegen Zóna

süti beállítások módosítása