Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, 2012-től komplex blogot is vezet. Kerületi lapszerkesztő és autós kiadványok olvasószerkesztője. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás. A Meridián Csoport alapító tagja, az MKE PEMEKSZ és a MANT tagja.

Ajánló

twitter_koveteshird.jpg

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 

misztikus_zona_hird.jpg

 

tiltott_zona_hird.jpg

 

budapest_archivum_hird.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_201903.jpg

ÖTVEN LAKÓT MENEKÍTETTEK KI

Prusi 2012.07.23. 10:18

Tegnap este mindhárom tévéhíradó beszámolt a szomszédos lépcsőházban – azaz a mi társasházunkban – kitört lakástűzről, az ominózus „kispesti paneltűzről”.

A XIX. kerületi Lehel utca egyik tízemeletes épületében egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki vasárnap délelőtt. A tűz átterjedt a negyedik emeletre is, de a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzoltóság a legmagasabb, ötös fokozatú riasztást rendelte el, hat tűzoltóautó és több mint negyven tűzoltó érkezett a helyszínre. A füst teljesen elborította az épületet, ezért a lépcsőházat kiürítették, ötven lakónak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. Az eset után hét gyermeket és négy felnőttet szállítottak kórházba enyhe füstmérgezéssel.

A lakásban, ahol a tűz keletkezett, a konyha és az előszoba égett ki, de a fölötte lévő lakás bejárati ajtaja is a tűz martalékává vált, míg az alsóbb szinteken az oltás miatt keletkezett vízkár. Később az egész épületet átszellőztették és átvizsgálták, így kora délután mindenki visszatérhetett otthonába. A lakhatatlanná vált lakásokban élőknek az önkormányzat ideiglenes elhelyezést ajánlott fel, de az érintettek ezt nem vették igénybe. Az önkormányzat a megsérült bejárati ajtók cseréjéhez is felajánlotta a segítséget, de a további kárrendezés már a lakókra és a közös képviselőre hárul.

A szakemberek még vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a tüzet. A szomszédok elmondása szerint a kiégett lakás konyhájában olajat melegítettek, amely meggyulladt, és ettől kapott lángra a berendezés, majd az előszoba bútorzata is.

lakastuz_hirado_1.jpg

MTV Híradó, 2012. július 22.

lakastuz_hirado_3.jpg

RTL Klub Híradó, 2012. július 22.

lakastuz_hirado_2.jpg

TV2 Híradó, 2012. július 22.

Címkék: szubjektív