Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, 2012-től tematikus blogokat is vezet. Kerületi lapszerkesztő és autós kiadványok olvasószerkesztője. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás. A Meridián Csoport alapító tagja, az MKE PEMEKSZ és a MANT tagja.

Ajánló

twitter_koveteshird.jpg

 

retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

budapest_archivum_hird.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_201811.jpg

LEJÁRATÁS UFO-TÉMÁBAN

Prusi 2012.05.23. 23:47

„Százharmincöt magyar már találkozott ufóval” – „Magyarországon 135 olyan ember él, aki már átélt harmadik típusú találkozást” – ezzel a megdöbbentő, bizonyíthatóan valótlan főcímmel és állítással kezdődik a Helyi Témában, Magyarország legnagyobb ‒ országosan több százezer példányban megjelenő, ingyenes – hetilapjában, a 2012. május 23-i lapszám 3. oldalán, kiemelt helyen közölt cikk.

20120523_lejaratas_ufotemaban.jpg

Kalmár János, a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke állítja a fentieket, de nyilatkozatának szinte minden mondata félrevezető és cáfolható. Például az is teljes mértékben valótlanság, hogy évente mindössze 3-5 újabb esetről (!) szereznek tudomást a szakértők. Arról pedig elképzelésem sincs, hogy a „bűvös” százharmincötös szám mégis hogyan és milyen kutatási adatok (!) alapján jött ki… Pedig erre aztán igazán kíváncsi lennék!... De tényleg lehet, hogy én vagyok a tájékozatlan, hiszen idáig a másik interjúalanyról, azaz „Várkonyi Zsoltról, az ufóenciklopédia (!) szerzőjéről” sem hallottam…

Íme egy újabb sajtócikk – ráadásul a legolvasottabb hazai hetilapban –, ahol elsősorban a riportalany, de az újságíró is a lehető legtöbbet ártott az UFO-témának és mindazoknak, akik elkötelezettséget éreznek az objektív UFO-kutatás iránt. Mindazoknak, akik pontosan tisztában vannak azzal – mert nem a Helyi Témából tájékozódnak... –, hogy a valós adatok jóval nagyobbak, továbbá a statisztikák más téren is mást mutatnak és mást igazolnak, így a fenti cikk értelemszerűen teljesen torz képet tükröz.

Ha ismét a téma lejáratása volt a cél ‒ akár szándékosan, akár nem, akár az „ufókutatók elnökétől” (!), akár a Helyi Téma újságírója részéről –, akkor ismét sikerült tenni ennek érdekében. Az egyetlen pozitívum – ha egyáltalán annak lehet venni –, hogy mindenki saját magát minősíti a nyilatkozatával, illetve az általa leírtakkal…

PRUSINSZKI ISTVÁN

Címkék: szubjektív