Névjegy

prusidosszie_profilkep.jpg 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István 2003-ban szerzett újságíró szakképesítést a BKF-en, 2018-ban végzett az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Középiskolás korától több nyomtatott hírlap és folyóirat munkatársa, 2012-től komplex blogot is vezet. Kerületi lapszerkesztő és autós kiadványok olvasószerkesztője. Érdekli a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek, hobbija a természetjárás és a fotózás. A Meridián Csoport alapító tagja, az MKE PEMEKSZ és a MANT tagja.

Ajánló

prusi_dosszie_fb_banner.png

 

prusi_dosszie_twitter_banner.png

  retrospektiv_hird.jpg

 

alhir_dosszie.jpg

 

idegen_zona_hird.jpg

 

misztikus_zona_hird.jpg

 

tiltott_zona_ujhird.jpg

 

budapest_archivum_hird.jpg

 

pislogas_hirdetes.jpg

Látogatottság

prusidosszie_olvasottsag_201904.jpg

„ÁLLJON MEG! MIT CSINÁL?...”

Prusi 2012.04.08. 05:32

Egy hülyegyerek kis híján a szemem láttára halt meg az Ecseri úti metróállomáson. 22:05-kor érkezett be a szerelvény az ellenkező irányból – a KöKi felől –, és már majdnem megállt. Ekkor megszólal a hangosbemondó, üvöltve: „Álljon meg! Mit csinál?...” Tőlem balra volt a kijárat, arra pillantok – hát épp egy srác ugrál át a síneken, majd villámgyorsan felkapaszkodik a felém eső peronra, felpattan és elszalad a kijáraton. Egy szempillantás alatt zajlott le az egész, tőlem néhány méterre. Rajtam kívül egyetlen ember várt az Újpest felől érkező metróra, rögtön odamentem hozzá, hogy „Figyelj már, Te is láttad?” Igen – de ő is már csak azt, ahogy visszafelé ugrik a gyerek.

Biztos, hogy nem öngyilkos akart lenni. Szerintem az lehetett, hogy „brahiból” beugrott a sínek közé – amikor már a másik vonat beérkezett, tehát egyértelműen nem az elé ugrott –, esetleg a haverjai kint várták és látták az egészet, és biztosan nagyon élvezték a mutatványt. Tényleg két-három másodperc alatt történt. A forgalmi ügyelet kameraképén nyilván azt is lehetett látni, amikor (és ahonnan) beszalad a peronra és beugrik, hiszen a hangosbemondó már erre reagált azonnal. Elképesztő, megdöbbentő – és főleg: érthetetlen – volt az egész jelenet. És ha jól tudom, az állomásokon a peron „alatt” fut a feszültség alatt lévő „harmadik sín”. Ha így van, akkor felkapaszkodás közben centimétereken múlt az élete. Sőt, ha kicsit később ugrik, akkor biztosan otthagyta volna a fogát – mert alig egy perc múlva érkezett Újpestről a metró, amivel én is jöttem, és aminek a sínpárján előtte ő „vagánykodott”. Eszem megáll. Persze aki hülye, haljon meg – de először is ne az én szemem láttára, másodszor hagyja ki belőle a BKV-t…

20120408_alljon_meg.jpg

Címkék: szubjektív