Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

AZ UNIVERZUM GYERMEKEI

2015. január 17. - Prusi

Az emberi gondolkodást régóta foglalkoztató kérdés, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban, vagy a világegyetem távoli mélységeiben léteznek hozzánk hasonló fejlett civilizációk. A fantázia, áthágva a fizikai valóság kemény törvényszerűségeit, szempillantás alatt ott teremhet a legtávolabbi csillagrendszerben is, vagy éppenséggel látni véli, amint valamikor a messzi múltban idegenek csillaghajói ereszkedtek le a Földre. De vajon leküzdhetők-e azok az emberi elme számára felfoghatatlan távolságok és Einstein „fizikai ketrecei”, amelyek egyelőre szinte még megoldhatatlan problémaként szembesítenek bennünket a csillagközi utazás kérdésével? – teszi fel a kérdést az Origón megjelent összeállítás.

20150117_illusztracio_1.jpg

Tovább

AZ ARANY OROSZLÁNTÓL AZ OROSZLÁNSZAGIG

2015. január 15. - Prusi

A Ferenciek terétől néhány percnyire, a Váci utca zajos forgatagából kiérve jutunk a Belváros déli részébe. A környék zegzugos utcácskáinak egyike-másika klasszicista épületeivel még hűen őrzi a másfél-két évszázaddal ezelőtti Pest hangulatát. A kevés megmaradt öreg ház egyike a Papnövelde utca 2. számú lakóház, amely több mint 170 évvel ezelőtt, 1841-ben épült. Ekkor építette át ugyanis Hild József az itt álló félig földszintes, félig egyemeletes barokk házat a tulajdonos, Ráth Károly megbízásából.

20150115_illusztracio_1.JPG

Tovább

GYILKOS MILLIÁRDOSOK

2015. január 13. - Prusi

Míg a szegényebb társadalmi rétegek tagjai közül viszonylag gyakran kerülnek az érdeklődés középpontjába veszélyes bűnözők, addig a felső tízezer előkelőségeit csak a legritkább esetben láthatjuk viszont egy-egy gyilkosság gyanúsítottjaként. Pedig a több milliárd forintnak megfelelő vagyonnal rendelkező üzletemberek között is akadnak elvetemült gazemberek, akik erőszakkal próbálják megoldani párkapcsolati problémáikat vagy éppen átmeneti anyagi gondjaikat.

20150113_illusztracio_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása