Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

ELŐKÉSZÜLETBEN AZ EMBERES MARS-EXPEDÍCIÓ

2014. december 07. - Prusi

Az ember nem is olyan távoli jövőben a Marsra lép, és ez a küldetés most decemberben kezdődik – jelentette be az amerikai űrügynökség. Az Orion űrkapszula tesztje az első lépés abban a nagyjából másfél évtizedes programban, amelynek végső célja, hogy valamikor a 2030-as évek elején emberes küldetés érje el a szomszédos bolygót, ott fenntartható bázist hozzon létre, és az űrhajósok vissza is jönnének a Földre – írja az Index.

20141207_illusztracio_1.jpg

Tovább

„MIKULÁS” A VILÁGŰRBEN

2014. december 06. - Prusi

A közelmúltban több egykori amerikai és orosz asztronauta került ismét az érdeklődés középpontjába. A nemzetközi médiavisszhangot egy-egy olyan – évtizedeken át eltitkolt – ufóesetről szóló tudósítás és nyilatkozat váltotta ki, amely kétséget kizáróan igazolja, hogy számos űrhajós nem csupán a saját szemével látott, valamint fotókon és filmfelvételeken örökített meg földönkívüli eredetű repülő tárgyakat, hanem közelebbi kapcsolatba is lépett az idegenekkel.

20141206_illusztracio_1.jpg

Tovább

A MENNYEI KÁVÉFORRÁS

2014. december 05. - Prusi

A József Attila utca 3. számú ház 190 éve épült Hild József tervei szerint a neves francia származású kávés, Legrand Antal számára. Földszintjén még abban az évben meg is nyílt a Kávéforrás: kezdetben pödrött bajszú iparosok, pohos hajósgazdák, csizmás mesterlegények hordták be az akkori külváros sarát, hamarosan azonban írói társaságok is odaszoktak. 1842-ben Hans Christian Andersen, a nagy dán meseíró is felkereste a pesti nevezetességet, s útinaplójában meg is említi a mennyei kávézuhatagot ábrázoló, színes cégtáblát.

20141205_illusztracio.jpg

A KÁVÉHÁZ ÁBRÁZOLÁSA BALLA VILMOS RÉGI PESTI KÁVÉHÁZAK CÍMŰ KÖNYVÉBEN, HUSZÁR JAKAB JELENTÉSÉBEN ÉS A BORSSZEM JANKÓ KARIKATÚRÁJÁN

Tovább
süti beállítások módosítása