Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

A HÁROMSZÁZ IBÉRIAI VITÉZ CÍMERE

2013. szeptember 08. - Prusi

A várbéli Lovas út 37-es számú házával szemközt két embernagyságú emléktábla is beékelődik az Esztergomi rondella falába. Az egyik mészkőből készült domborművet még 1934-ben, Buda töröktől való visszafoglalásának két és fél százados évfordulóján állították. Felirata két nyelven hirdeti, hogy 1686. szeptember 2-án éppen ezen a helyen nyomult be a várba a Buda felszabadításáért harcoló háromszáz spanyol hős. A szöveg fölött három kőből faragott címer – egy spanyol, egy budai és egy magyar – ékesíti a gazdagon díszített, borostyánnal félig benőtt reliefet. Az Esztergomi rondella e falrészlete egy másik, 2000-ben elhelyezett kőtáblát is őriz, amellyel a magyar és az autonóm katalán kormány a Buda visszavívásában részt vett katalán harcosoknak állít emléket.

20130908_illusztracio.jpg

Tovább

PERBE FOGOTT KÍSÉRTETEK

2013. szeptember 07. - Prusi

Szinte hihetetlen, de a történelem sodrásában nemcsak megrögzött gonosztevők, rablók, gyilkosok vagy csalók kerültek a vádlottak padjára, hanem kísértetek is helyet követeltek maguknak az igazságszolgáltatás történetében. Bár a szellemeket egyszer sem idézték be vallomástételre, több alkalommal is különös ítéletek születtek a „túlvilági” elkövetők miatt kirobbant perekben.

20130907_illusztracio_1.jpg

Tovább

FÖLDÖNKÍVÜLI TECHNOLÓGIÁK

2013. szeptember 05. - Prusi

Napjainkra bizonyossá vált, hogy a világ nagyhatalmai a második világháború óta a legtitkosabb nemzetbiztonsági problémák egyikeként kezelik a földönkívüli technológiák földi alkalmazásainak lehetőségét. Több ezer kiszivárogtatott, valamint – részben a nemzetközi UFO-kutató szervezetek nyomására – hivatalosan nyilvánosságra hozott írásos dokumentum, kép- és hangfelvétel bizonyítja, hogy az Egyesült Államok hadserege és titkosszolgálatai az 1947-es roswelli UFO-katasztrófa óta tanulmányozzák az idegen technológiákat, sőt, az így szerzett tapasztalatokat be is építik a katonai célú fejlesztési programokba.

20130905_illusztracio_1.jpg

Tovább

FELSŐPETÉNYTŐL BECSKÉIG

2013. szeptember 02. - Prusi

Túraútvonal az országos kék jelzésen: Felsőpetény – Róka-völgy – Alsópetény – Kékesi vadászház – Romhányi-hegy – Gesztenyés – Romhány – Rákóczi-törökmogyorófa – Felsőbodony – Kétbodony – Cser-hát – Büdös-tó-hegy – Galga-patak – Eresztvény – Becske – Becske alsó vasúti megállóhely; összesen 21,4 km

süti beállítások módosítása