Prusi Dosszié

Prusi Dosszié

LEGENDÁS FILMHELYSZÍNEK

2013. július 07. - Prusi

Világszerte egyre több város, kulturális vagy természeti nevezetesség válik turistalátványossággá egy-egy nagyobb szabású mozifilm bemutatóját követően. A filmek jeleneteiben látható helyszíneken sok esetben szabályos invázió kezdődik, hatalmas bevételhez juttatva azokat az utazási irodákat, amelyek az éppen aktuális sikerfilmek szerint alakítják kínálatukat. Nem meglepő, hogy a felmérések szerint egy-egy népszerű film évekig többszörösére emelheti a forgatási helyekre kíváncsi rajongók számát.

20130707_illusztracio_1.jpg

Tovább

DOBOGÓKŐTŐL PILISSZENTLÁSZLÓIG

2013. július 06. - Prusi

Túraútvonal az országos kék jelzésen: Dobogókő, hegytető – Kerek-bükk – Király-kút – Király-völgy – Sikárosi-rét – Sikárosi erdészház – Kárpát-forrás – Bükkös-patak – Öreg-nyílás-völgy – Pilisszentlászló, összesen: 10,7 km

CSILLAGMITOLÓGIA

2013. július 05. - Prusi

Több ezer mitológiai teremtményt tart nyilván a tudomány, melyek többségének eredete a történelem előtti időkbe vész. Az emberi fantázia a legmeglepőbb variációkat hozta létre, s az összkép még vegyesebb, ha jellemvonások, szokások és helyszínek alapján csoportosítjuk e különös lényeket. Akad azonban néhány köztük, amely mintha nem a képzelet terméke lenne, hanem az emberek közé látogató idegen civilizációk képviselőinek tulajdonságait viselné magán.

20130705_illusztracio_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása